AIP GAPS Kuruyemişsiz Paleo Raw Sütsüz Tatlılar Vegan Yumurtasız

Kokulu Üzüm Sorbe

[cml_media_alt id='3766']DSC_0200-9[/cml_media_alt]


 

[cml_media_alt id='3772']DSC_0232-5[/cml_media_alt]

 


[cml_media_alt id='3770']DSC_0222-4[/cml_media_alt]


 

Şu evlilik programları beni çıldırtacak. Hepsi yasaklanmalı. 
“Kadın dediğin şöyle olmalı, böyle olmalı vs. vs.”
Evlendiği kadını düşünen, hisseden bir canlı olarak değil de mülklerinden biri gibi gören erkeklerin ortak cümlesi! Hayır efendim. Onunla bir hayat kurduysan onu olduğu gibi sevmelisin. Senin hayalindeki standartlara uyması şartıyla değil. 

Çevremizdekiler bize şöyle, böyle demesinler diye her gün giydiğimiz bir kostüm değildir kadınlık. Bu yüzden hep nefret ettim neyi nasıl yapmam gerektiğinin söylenmesinden. Hep burnumun dikine gittim. Nasıl mutlu olacaksam ona göre davrandım. Hiç pişman olmadım. 


 

[cml_media_alt id='3769']DSC_0205-4[/cml_media_alt]


[cml_media_alt id='3771']DSC_0229-4[/cml_media_alt]


[cml_media_alt id='3759']DSC_0177-4[/cml_media_alt]


[cml_media_alt id='3760']DSC_0184-4[/cml_media_alt]


Ev işi beni ölümüne sıkar mesela. Ben hepsini severek yapmalıyım, birinin zoru ile değil. Mesela bir yandan bir dizi veya film seyretmeliyim, veya müzik dinlemeliyim. Aksi halde vaktimi boşa harcadığımı hissederim. Güzel bir yemek yapacaksam mesela, bunu görevim olduğunu düşündüğüm için değil sevdiklerimi mutlu etmek için yapmalıyım.
Kadın dediğin şöyledir, böyledir vs.vs.
Saçmalık!
Çünkü eğer mutluysan, hayat arkadaşını gerçekten seviyorsan boş bir tabak veya düzeltilmemiş bir yatak asla gözüne batmaz.
Diğerleri gibi olmadığın için çok, ama çok şanslıyım.

 


 

[cml_media_alt id='3761']DSC_0185-9[/cml_media_alt]


[cml_media_alt id='3762']DSC_0187-4[/cml_media_alt]


[cml_media_alt id='3763']DSC_0192-4[/cml_media_alt]


Şanslı olmak derken, evde bir tepe kokulu üzüm olması büyük şans. Ama ye ye bitmiyor elbette. Bir kısmı ile eşimin favorisi olan üzüm suyunu yaptım. Tarifi basit. Üzümlerin suyunu sıkmak, sonra da süzmek yeterli.

Bir kısım üzüm ile de iki büyük kavanoz dolusu sirke yaptım. Onun da tarifi klasik sirke tarifleri ile aynı: Ne kadar üzümle sirke yapacaksanız üzerine üçte biri kadar su ekleyin, dilerseniz blender ile parçalayın – ama parçalamadan da olur. Mayalanmayı hızlandırmak için birer çorba kaşığı bal ve sirke ekleyebilirsiniz. Size kalmış. Bu işlemden sonra kavanozun ağzını ince bir tülbentle kapatıyorsunuz, kendi kendine sirkeye dönüşmesini bekliyorsunuz. Bakalım ben tutturabilecek miyim?
Neyse, asıl konumuz olan sorbe tarifine geçeyim. Kokulu laz üzümlerimle o kendine has kokusunu ve aromasını kaybetmeden bir şeyler yapmaya kararlıydım. Aniden ne zamandır yapmak istediğim sorbeyi yapmak aklıma geldi. Havalar tekrar ısınana kadar bu son dondurma tarifim olacak. Elinizde fazla üzüm var ise denenebilir ancak çekirdekleri ayıklamak epey zahmetli, benden uyarması.

[cml_media_alt id='3765']DSC_0196-4[/cml_media_alt]

[cml_media_alt id='3767']DSC_0201-5[/cml_media_alt]

[cml_media_alt id='3768']DSC_0203-4[/cml_media_alt]

Kokulu Üzüm Sorbe

İçindekiler
2 su bardağı kokulu üzüm tanesi (çekirdekleri ayıklanmış)
1 çorba kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
½ su bardağı su veya tatlı kırmızı şarap
Yapılışı
Tüm malzemeleri derin bir kaba koyun, el blenderı yardımı ile iki dakika boyunca parçalayın. Derin dondurucuya yerleştirin. İstediğiniz kıvama gelene dek her yarım saatte bir el blenderı veya mikser yardımı ile karıştırın. Veya dondurma makinanıza koyup talimatları uygulayın. Süt kaymağı veya hindistancevizi kreması ile servis edebilirsiniz. 
 
 

Write a comment